Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ



 Με μεγάλη επιτυχία έγινε και φέτος το πανηγύρι στο χωριό μας. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, η πλατεία του χωριού γέμισε με χωριανούς και φίλους . Το κλαρίνο  του Τασου Μαγκλάρα  το τραγούδι του Χρήστου Πότση και η υπόλοιπη ορχήστρα  γλέντησαν  τον κόσμο μέχρι τις  πρώτες πρωινές ώρες. Από το πρωί ξεκίνησαν οι ετοιμασίες.  Πρώτα είχαμε την Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία στον Άγιο Δημήτριο. Μετά ο καθένας στο πόστο του Άλλοι στα καζάνια, άλλοι στην καθαριότητα , όλοι έβαλαν το χεράκι τους .Το αποτέλεσμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η καλή διάθεση και η καλή συνεργασία συνέβαλαν  σε αυτό.
Συγχαρητήρια αξίζουν σε αυτούς που μαγείρεψαν  και βοήθησαν . Ο κοφτός   πεντανόστιμος,  το σπεντζοφάι θεϊκό!  Ένα μεγάλο ευχαριστώ  στους χωριανούς και φίλους που ήταν από το πρωί στα καζάνια και ειδικά στον Σπύρο Γιοβάνη από τα Κτίσματα για την βοήθεια του και τις συμβουλές του στον κοφτό.
Η έκπληξη της βραδιάς  ήταν το χορευτικό. Συνεχίζοντας την παράδοση και ακολουθώντας  τα χνάρια των παλαιοτέρων  μας τραγούδησαν πολυφωνικά « Ξενιτεμένο μου πουλί και παραπονεμένο μωρέ ξένε μου…». Τα λόγια περιττά. Η συγκίνηση  μεγάλη. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε αυτά τα παιδιά για τις ιδέες τους , την προσπάθεια τους,  την όρεξη τους  και για το αποτέλεσμα τους που πάντα είναι καταπληκτικό.
Ευχαριστούμε τον Ιερέα του χωριού μας τον Παππα Φίλιππα που κάθε χρόνο ευλογεί το τραπέζι του πανηγυριού και μας τιμά με την παρουσία του. Ευχαριστούμε τον Πάρεδρο του χωριού μας τον Ηλία Βασιλείου για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη προς την Αδελφότητα. Πραγματικά φέτος δεν τον αφήσαμε σε ησυχία. Τους χορηγούς μας  τον κο. Γιάννο Χρήστο που και φέτος πρόσφερε το μοσχάρι, την κα. Γιάννου Σταυρούλα για τον κοφτό , τον κο. Αθανασόπουλο Γιάννη και τη σύζυγο κα.  Κάτση Ελένη για το ψωμί , τους άρτους και τα λουκούμια, την κα.   Αμαλία Παρτάλη για τις φιάλες, τον κο. Ηλία Γούμενο για τον ηλιακό θερμοσίφωνα για την λαχειοφόρο, τον ανώνυμο συγχωριανό μας για τους δύο ανεμιστήρες για την λαχειοφόρο ,τον κο. Ζαφείρη Βασίλη , τον κο. Γιαννόπουλο Βαγγέλη, την Μαρία από τον φούρνο στο καλπάκι , για τις προσφορές τους στην λαχειοφόρο.
Είχαμε την χαρά να είναι και φέτος κοντά μας  ο Πρόεδρος της Αδελφότητας του Σικάγου κος. Κάτσης Νίκος. Τον ευχαριστούμε ειδικά φέτος για την παρουσία του η οποία συνδυάστηκε με την προσφορά της Αδελφότητας του Σικάγου.  Αναφερόμαστε στην ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης του οστεοφυλακίου, ένα έργο που χρηματοδότησε η Αδελφότητα του Σικάγου.  Η παρουσία του ήταν σημαντικής αξίας για την ολοκλήρωση και την παράδοση του έργου και ευχαριστούμε πολύ τόσο τον ίδιο όσο και τους συγχωριανούς μας στην Αμερική που πάντα είναι πρόθυμοι να στηρίξουν το χωριό μας. 
Από τον Δήμο Πωγωνίου μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κος  Κώστας Καψάλης ,οι Αντιδήμαρχοι κος Γαλίτσης Νίκος , κος Γιούνης Τάσος , κος Μάτσιας Βασίλης. Από την Ομοσπονδία Πωγωνησίων μας τίμησε με την παρουσία του ο κος. Δραγοτινλής Θωμάς, από την Πανηπειρωτική η κα. Γκόνη Μαρίκα και ο κος. Ζηκόπουλος Κώστας. Από  την Αδελφότητα των Κτισμάτων η Πρόεδρος κα. Νούσια Κωνσταντίνα.
Κάθε φορά  ευχαριστούμε όλους αυτούς που βοήθησαν και πρόσφεραν στην προετοιμασία του πανηγυριού .  Ειλικρινά  όμως αν δεν βοηθούσατε όλοι εσείς (ξέρετε ποιοι είστε) πολλά πράγματα δεν θα γινόντουσαν. Από το σκούπισμα της πλατείας,  το πλύσιμο των λαχανικών, το κόψιμο του ψωμιού,  το στρώσιμο των τραπεζιών ή την προετοιμασία με τα κουταλο-πίρουνα , το γέμισμα των μπουκαλιών με τσίπουρο ή των κανατών με κρασί το σερβίρισμα και πολλά άλλα. Το Δ.Σ της Αδελφότητας χωρίς τη βοήθεια σας και τη στήριξη σας δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ !!!
Όσοι δεν ήσασταν φέτος στο χωριό ελπίζουμε να είστε του χρόνου.
Ευχόμαστε να είμαστε όλοι καλά να ξανανταμώσουμε στο όμορφο χωριό μας!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου